+++ ♥ Je favoriete foto in XXL! ♥ +++
GRATIS verzending:

Hotline: ma-vr 9-14 uur
+49 30 400 544 50

Veelgestelde vragen


  1. Foto canvas productie
  2. Bestandeisen
  3. Bestelproces
  4. Verzending
  5. Ophangen en schoonmaken
  6. Overig
  7. Betaling

1. Foto canvas productie

Welke materialen worden gebruikt voor het maken van een foto op canvas?

Wij gebruiken uitsluitend hoogwaardig FineArt-canvas van duurzaam katoen. Het hout voor het frame komt uit Scandinavië en is van een hoge, goedgekeurde kwaliteit. We gebruiken voornamelijk milieuvriendelijke en duurzame bestanddelen voor de productie van onze canvas foto‘s.

Hoe wordt de foto op canvas gemaakt?

De foto wordt met een directe druktechnologie rechtstreeks op het canvasdoek gedrukt. Met deze druktechniek worden schitterende, lichtbestendige kleuren gerealiseerd. Met een goed origineel kunnen zo zelfs zeer fijne details scherp worden weergegeven.

Hoe wordt het canvas op het frame bevestigd?

Het canvas wordt handmatig op het frame gespannen en aan de achterkant vastgeniet. De fotoafbeelding wordt om de rand gevouwen, zodat de foto zonder lijst kan worden opgehangen.

Hoe dik is het houten frame?

Het standaard frame voor je foto op canvas is 2 cm dik. Als je een dikker frame wilt, kun je tijdens het bestelproces kiezen voor een galerie frame met een dikte van 4 cm.

Hoeveel van mijn afbeelding is aan de zijkanten van het frame zichtbaar?

Als de randen van het frame ook doorlopend bedrukt moeten worden, dan gaat het om 3 cm aan alle zijdes. Door het omvouwen van het canvasdoek om het frame ontstaat een driedimensionaal effect van jouw foto op canvas. Let bij de keuze van jouw afbeelding op deze 3 cm, zodat bijvoorbeeld hoofden van personen in zijn geheel vertoond worden.

Kunnen speciale formaten worden gemaakt?

Op verzoek drukken wij op elk gewenst formaat. De grootte dient in hele decimeters te worden opgegeven. De afmetingen 20 cm x 150 cm zijn bijvoorbeeld mogelijk. Formaten in niet-hele decimeters, zoals bijvoorbeeld 67 x 83 cm, zijn niet mogelijk. Producten die kleiner zijn dan 20 x 30 cm worden door ons niet geproduceerd. Wanneer je een formaat groter dan 140 x 210 cm wilt, kun je contact opnemen met onze klantenservice. Wij doen ons beste alle aanvragen binnen 24 uur te verwerken.

2. Bestandseisen

Welke bestandsformaten kan ik uploaden?

Ons systeem accepteert JPG, JPEG en PNG-bestanden. Controleer voor het uploaden of het bestand een van deze formaten heeft. Indien jouw foto een ander bestandsformaat heeft en je dit niet zelf kunt veranderen, kun het het bestand aan service@foto-op-canvas.net sturen. Wij zetten jouw bestand dan gratis om in een passend bestandsformaat, zodat je als nog jouw lievelingsfoto kunt bestellen.

Na het uploaden van mijn foto krijg ik de melding "Ongeldig bestandsformaat". Wat doe ik verkeerd?

Het door jouw geüploade bestand is niet van het type "JPG", "JPEG" of "PNG". In dit geval kun je het fotobestand met een fotobewerkingsprogramma naar het correcte bestandsformaat omzetten.

Is de resolutie van mijn foto voldoende voor het afdrukken van een foto op canvas?

Met een resolutie van 4 megapixel kun je een canvas foto in de formaten 80 x 60 cm en 100 x 75 cm in zeer goede kwaliteit afdrukken. Met ons rekenprogramma voor de ideale resolutie kun je precies berekenen welke resolutie jouw fotobestand voor het gewenste formaat moet hebben.

Waarom wordt bij het uploaden van mijn foto’s alleen kleine formaten aangegeven?

Ons systeem controleert voor welk product of het aangeleverde bestand geschikt is. Hiervoor zijn het aantal pixels en de paginaverhouding van de foto doorslaggevend. Op basis van deze gegevens stelt het systeem de paginaverhouding en de maximale grootte van het product. Wij voeren deze controle uit om een hoogwaardig product te kunnen leveren. Om grotere formaten af te kunnen drukken, is het nodig een een bestand met een hogere resolutie up te loaden.

Hoeveel megabyte (MB) groot mag mijn fotobestand maximaal zijn?

Het fotobestand mag bij het uploaden niet groter zijn dan 50 MB. Om grotere gegevensbestanden te sturen kunnen wij een beschermde FTP-toegang ter beschikking stellen. Hier kun je dan je bestanden uploaden, die wij gebruiken voor het maken van je foto op canvas. Heb je vragen hierover? Neem dan gerust contact op met onze klantenservice via contact of +49 30 400 544 50 op werkdagen tussen 09.00 en 14:00 uur.

Is een bepaald kleurenspectrum (kleurprofiel) vereist?

In principe is er geen speciaal kleurenspectrum vereist. Bestanden met de formaten Adobe-RGB of sRGB kunnen wij echter met een zeer hoge kleurenresolutie verwerken.

3. Bestelproces

Hoe upload ik mijn foto?

Een foto uploaden is heel gemakkelijk. Als je besloten hebt om je foto op canvas af te laten drukken, dan kun je je foto uploaden op onze bestelpagina. Hierna volg je de aanwijzingen om jouw lievelingsfoto naar ons toe te sturen en als foto op canvas te bestellen.

Kan ik mijn foto ook op CD of DVD sturen?

Vanzelfsprekend kun je ons ook een CD of DVD met foto’s sturen. Vergeet niet het lever- en rekeningsadres aan te geven. Ons adres vind je bij contact.

Let op! CD’s, DVD’s en overige beelddragers worden niet door ons teruggestuurd. Deze worden na de gegevensoverdracht vernietigd.

Kan een foto op canvas ook van een gewone foto gemaakt worden?

Wij kunnen ook een fotoafdruk of een dia op canvas afdrukken. Wanneer je jouw lievelingsfoto niet in digitale vorm hebt, kun je deze foto per post naar ons toesturen. Wij scannen jouw foto dan gratis in en sturen de foto daarna weer retour. Ons adres vind je op onze contact pagina.

Wat betekent ‘definitieve preview’?

De definitieve preview laat je precies zien welk deel van je foto buiten de rand valt en, door het omvouwen van het canvasdoek om het frame, wegvalt. Met andere woorden, welk deel van jouw canvas foto zichtbaar zal zijn. Dit zie je aan de hand in het rode kader in de voorvertoning.

Kan ik van één foto meerdere exemplaren bestellen?

Een foto op canvas kan zo vaak als je wilt in verschillende formaten gemaakt worden. Na het uploaden van de foto kies je het formaat en selecteer je de gewenste hoeveelheid van de canvas foto's. Wil je meer dan 10 exemplaren van één bestand laten maken? Neem dan contact met ons op voor een individuele offerte.

Kan ik mijn foto op canvas ook in zwart-wit laten afdrukken?

Vanzelfsprekend kun je je foto op canvas ook in zwart-wit bestellen. Je kunt je foto direct als zwart-wit bestand uploaden of het kleurenbestand aan service@foto-op-canvas.net sturen. Op verzoek zetten wij je foto gratis om in een zwart-wit bestand.

Kan ik ook een fotocollage maken?

Je kunt bij ons een fotocollage maken en op canvas laten drukken. Je kunt eenvoudig zelf een mooie fotocollage maken op fotocollage-maken.net. Als je je fotocollage hebt gemaakt, kies je daarna voor ‘foto op canvas’ als product. Hierna volg je de aanwijzingen om jouw fotocollage op canvas te bestellen.

Hoe maak ik een foto op canvas in drieluik?

Je wilt je foto op meerdere canvasdoeken verdelen? Je kunt met een fotobewerkingsprogramma je foto in verschillende fotoformaten verdelen. De individuele fotobestanden kun je daarna uploaden en als foto op canvas laten afdrukken. Je kunt ook de originele foto bij ons uploaden en jouw meerluik direct online vormgeven. Meer informatie vind je op onze drieluik pagina.

Kan ik ook een fotomozaïek uit vele foto’s op canvas afdrukken?

Op onze partner website fotomozaiek-maken.nl kun je je eigen fotomozaïek maken. Je kunt hier de hoofdfoto en minstens 30 andere foto’s uploaden. Meer informatie vind je op onze fotomozaïek pagina.

Is het mogelijk een bedrukte canvas zonder frame te bestellen?

Ja dat is mogelijk. Neem hiervoor contact op met onze klantenservice via contact of telefonisch op +49 30 400 544 50 op werkdagen tussen 09:00 en 14:00 uur.

4. Verzending

Krijg ik korting op de verzendkosten als ik meerdere canvas foto's bestel?

Om zeker te zijn dat jouw bestelling zo snel mogelijk bij je bezorgd wordt, versturen wij elk product afzonderlijk verpakt via een koeriersdienst. Zij reduceren de verzendkosten niet bij meerdere bestellingen. Deze transportorganisaties berekenen namelijk de prijs aan de hand van het volumegewicht. Dit is dan ook de reden dat de verzendkosten bij een grotere bestelling niet lager zijn. Wil je meer dan 50 producten bestellen? Neem dan contact met ons op. Voor grote bestellingen kunnen wij ook op Europaletten leveren.

Hoe lang duurt de verzending?

De verzending van jouw foto op canvas naar Nederland duurt normaal gesproken niet langer dan 5-7 werkdagen. Je kunt echter ook gebruik maken van onze snelle PRIO productie- of 24 uurs EXPRESS levering. Meer informatie vind je bij onze levering.

Met welke transportonderneming wordt mijn bestelling geleverd?

Alle producten kleiner dan 1 x 1 meter worden door onze logistieke partner UPS geleverd. Zodra wij jouw foto op plexiglas overdragen aan de transportonderneming, ontvang je een verzendbevestiging met zendingsnummer. Met dit nummer kun je de status van jouw bestelling opvragen.

Wanneer wordt mijn foto op canvas bezorgd?

De productie van jouw foto canvas wordt op werkdagen binnen 24-48 uur na ontvangst van de bestelling uitgevoerd. De verzending duurt normaal gesproken niet langer dan 5-7 werkdagen. Tijdens het bestelproces wordt de exacte levertijd in ieder geval aangegeven.

Is mijn bestelling verzekerd tijdens het transport?

Alle producten die wij versturen, zijn tijdens het transport verzekerd voor maximaal 500 Euro per verpakkingseenheid. Als jouw foto op canvas tijdens het transport beschadigd is, vervangen wij deze uiteraard.

Wat te doen bij transportschade?

Indien je foto op canvas tijdens het transport beschadigd is, dien je dit direct bij de chauffeur van de transportonderneming te melden. Het is dan ook aan te raden in het bijzijn van de koerier het pakket uit te pakken. Documenteer de schade met een digitale camera en neem contact met ons op. Elke zending is verzekerd en de foto op plexiglas wordt vanzelfsprekend.

5. Ophangen en schoonmaken

Hoe kan ik mijn foto op canvas ophangen?

De foto canvas is eenvoudig aan de muur op te hangen door 2 spijkers in de muur te slaan. De spijkers kunnen jouw foto op canvas makkelijk dragen. Meer informatie hierover vind in onze handleiding foto canvas ophangen.

Mijn canvasdoek is niet meer strak gespannen. Wat kan ik doen?

Als jouw canvasdoek na verloop van tijd niet meer zo strak gespannen is, kun je deze zelf naspannen met de meegeleverde houten spanningsklemmen. Je kunt de klemmen voorzichtig met een hamer in de inkepingen op de achterzijde van het houten frame slaan. Meer tips vind je in onze handleiding foto op canvas naspannen.

Zijn foto’s op canvas waterbestendig?

De meest recente druktechnologie stelt ons in staat een waterafstotende canvas te drukken. Wanneer er vloeistof op de canvas foto komt, kan deze voorzichtig met een doekje worden verwijderd.

Hoe maak ik mijn foto canvas schoon?

Je kunt je foto op canvas het beste schoonmaken met een microvezel stofdoek. Bij hardnekkige vlekken kun je voorzichtig met een licht vochtige doek afnemen zonder te hard te wrijven. Voor meer informatie kun je terecht op onze pagina ophangen en schoonmaken (punt 5.1).

6. Overig

Worden mijn gegevens opgeslagen?

Wij slaan je adresgegevens op voor de afwikkeling van de aankoop en geven deze niet aan derden. Je fotobestanden houden wij op voorraad in een intern archief, zodat je nog eventueel na kunt bestellen. Dit archief is niet toegankelijk voor derden en is tegen toegang van vreemden beschermd. Na 2 jaar wissen wij jouw bestand onherroepelijk uit onze systemen. Meer informatie hierover vind je in onze privacy policy.

Hoe bereik ik de klantenservice?

Voor alle overige vragen kun je contact opnemen met onze klantenservice via service@foto-op-canvas.net of telefonisch op +49 30 400 544 50 op werkdagen tussen 09:00 en 14:00 uur.

7. Betaling

Krijg ik korting op de verzendkosten als ik meerdere canvas foto's bestel?

Bij grotere bestellen kun je contact opnemen met onze klantenservice. We maken graag een individuele offerte voor je. Ook als je meerdere canvas foto’s voor een tentoonstelling of bedrijfspand wilt bestellen, kun je contact opnemen met onze adviseurs.

Hoe kan ik mijn foto op canvas betalen?

Je hebt de keuze uit verschillende betalingsmethoden, namelijk via iDeal, een bankoverschrijving, met credit card of via Paypal.

Welke bankgegevens heb ik nog voor de betaling?

Je hebt je foto op plexiglas besteld en je wilt nu graag het aankoopbedrag aan ons overmaken via een bankoverwijzing. Je kunt het bedrag overmaken op de volgende rekening:
Naam rekening houder: XXLPIX GmbH
Naam bank: Deutsche Bank
IBAN DE90100700240149281801
SWIFT DEUTDEDBBER

Hoe ontvang ik de factuur voor mijn bestelling?

De factuur krijg je automatisch als PDF-bestand per e-mail toegestuurd.


Nu foto uploaden


Foto selecteren

of

foto hierheen slepen


Let op! Alleen bestanden in JPG of PNG
max. bestandsgrootte 50 MB

Je foto wordt verstuurd. Een ogenblik alsjeblieft ...

Onze aanbieding: Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief en betaal geen verzendkosten!*

*Afmelden kan op elk gewenst moment. Gratis verzending bij een minimale bestelwaarde van € 75

Verzendkosten besparen

Nee, ik wil geen gratis verzending

Zonder voordeel verder

Oké! Gelukt.

Met deze code betaal je
geen verzendkosten!

De code wordt automatisch verwerkt.

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief en betaal geen verzendkosten!*

*Afmelden kan op elk gewenst moment. Gratis verzending bij een minimale bestelwaarde van € 75

Ja, ik betaal geen verzendkosten

Code voor gratis verzending:

De code wordt automatisch verwerkt.

Nu foto uploaden

Je foto wordt verstuurd. Een ogenblik alsjeblieft ...